ΠΕΡΙΟΧΗ

Το Καρπενήσι είναι μια ορεινή πόλη που ενθουσιάζει τον επισκέπτη με τον εξαιρετικό φυσικό της πλούτο. Ελατοσκέπαστες κορυφές, επιβλητικά βουνά, άφθονα τρεχούμενα νερά, συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο ιδανικό για χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της UNESCO η περιοχή της Ευρυτανίας είναι μια από τις πέντε περιοχές του κόσμου σε καθαρότητα, με μηδενική μόλυνση.
 
Η περιοχή προσφέρεται για πλήθος υπαίθριων δραστηριοτήτων ενώ μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας χειμερινά σπορ στο χιονοδρομικό κέντρο Βελουχίου, ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το φαράγγι Πάντα Βρέχει με τους πανέμορφους καταρράκτες και την εντυπωσιακή μονή του Προυσού  με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας.
 
Μόλις 8 χιλιόμετρα από το Καρπενήσι θα συναντήσετε τον παραδοσιακό οικισμό Βουτύρο. Αμφιθεατρικά χτισμένος σε υψόμετρο 800μ., προσφέρει καταπληκτική θέα στην ελατοσκέπαστη πλαγιά της Καλιακούδας.
 
Η γραφική λιθόστρωτη πλατεία του χωριού με την πέτρινη, βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη εκκλησία του νομού, συνθέτουν ένα σκηνικό εξαιρετικής ομορφιάς. Κοντά στο χωριό ρέει ο Κρικελλοπόταμος ποταμός συμπληρώνοντας το μοναδικό τοπίο.
 
Το υγιεινό κλίμα, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες με τη ζεστή ατμόσφαιρα, τα καλόγουστα καφέ- μπαρ και οι ταβέρνες με τις τοπικές γεύσεις, εγγυώνται μια μοναδική εμπειρία διακοπών.
 
Το Καρπενήσι διαθέτει το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου, ένα από τα παλαιότερα και πιο αξιόλογα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Βρίσκεται στο όρος Βελούχι στην τοποθεσία Διαβολότοπος. Δείτε παρακάτω ζωντανή ενημέρωση για την κατάσταση λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχίου.